Welke datingsite past het beste bij mij?

Tips voor het kiezen van de juiste datingsite

Wat is goede datingsite? Welke relatiesite past bij mij? Hoe herken ik een goede en betrouwbare datingsite? Allemaal vragen die bij je op komen bij vergelijking en kiezen van een datingsite. Het gaat er om het vinden van de juiste partner middels een relatiesite die bij je past. Met behulp van tips voorzien we je van een advies bij het vergelijken en kiezen van een geschikte datingsite.

1. Gratis of betaalde datingsite?

Gratis datingsites verdienen geld met het tonen van advertenties. Je kan het nadelig ervaren dat er continue advertenties op je scherm staan. Een ander nadeel is dat er vaak misbruikt wordt gemaakt door spammer door nepprofielen aan te maken. Vaak worden mensen lid om uit te proberen of het iets voor ze is en vergeten het lidmaatschap op te zeggen. Gevolg is dat er veel slapende profielen tussen zitten. Recent zijn er ook initiatieven die dit goed onder de knie hebben zoals Tesamen.org. Voor een betaalde datingsite betaal je ongeveer een bedrag tussen 10-30 euro per maand. Door deze financiele drempel is staat één vast en dat is dat de mensen die betalen om online te daten gaan serieus voor het vinden van een leuke partner. Daarnaast bieden betaalde datingsites veelal extra diensten zoals coaching en ondersteuning bij het vinden van leuke dates of het opstellen van je profiel. De mogelijkheden om in contact te komen of te onderhouden is voor gratis en betaalde datingsites vrijwel identiek.

2. Size does matter

Wat ze je ook wijs maken, omvang doet er wel degelijk toe. In ieder geval als het om datingsites gaat. Hoe groter het aantal leden des te groter de kans dat je de ware vindt. Let vooral op het aantal leden als de datingsite zich op een bepaalde doelgroep richt bijvoorbeeld op basis van religie of leeftijd. Daarnaast is omvang heel belangrijk omdat ervaring leert dat kleine datingsites vaak niet kunnen concurreren met de grote datingsites en plotseling verdwijnen. Heel vervelend als je daar net een betaald abonnement hebt afgesloten.

3. Neem altijd eerst een proefabonnement

Dit is misschien wel de meest waardevolle tip. Het is verbazingwekkend hoeveel mensen zich direct definitief inschrijven. In veel gevallen overrompeld door mooie marketingpraatjes en bijhorende teleurstelling achteraf. Je doet er goed aan om een datingsite eerst uit te proberen om te voelen of ie bij je past.

4. Probeer 3 verschillende datingsites

Selecteer tenminste 3 datingsites die je aanspreken. Gebruik hiervoor ons handige overzicht datingsites België. Het is handig om een meer algemene datingsite te nemen, eentje die zich op een bepaalde doelgroep richt, zoals opleidingsniveau of leeftijd , en een gratis datingsite. Het doel is om binnen korte tijd een gevoel te krijgen wat de verschillende datingsites jou te bieden hebben.Maak een korte lijst van datingsites die in aanmerking komen voor een proefabonnement.

5. Kies je top 3 op basis van de volgende punten

Bezoek de datingsites op je korte lijst en vergelijk ze op de punten om een persoonlijke top 3 samen te stellen:

 1. Wat is het aantal leden?
 2. Verhouding man/vrouw?
 3. Oogt de website professioneel?
 4. Is de website gebruiksvriendelijk
 5. Op welke doelgroep richt de datingsite zich?
 6. Pas ik binnen de doelgroep?

Gefeliciteerd je bent klaar om je in te schrijven voor een proefabonnement bij 3 datingsites die bij je passen.

6. Gebruik het proefabonnement tenminste 1 week

Met name betaalde datingsites zullen je vanaf het eerste moment direct proberen over te halen om te kiezen voor extra betaalde functionaliteit en diensten. Laat je niet gek maken en neem rustig de tijd om te bepalen of het iets voor je is. Daarmee haal je het maximale uit je proefabonnement.

7. Evalueer het proefabonnement op de volgende punten

Na een week een proefabonnement gebruikt te hebben is het tijd om een keuze te maken. Selecteer je favoriet door iedere datingsite te evalueren op de volgende punten

 1. Hoeveel serieuze reacties heb ik ontvangen?
 2. Krijg ik ondersteuning bij het vinden van de juiste partner?
 3. Heeft de datingsite mijn verwachtingen waargemaakt?
 4. Het voelt vertrouwd tussen de leden van de datingsite?
 5. Wat zijn de kosten?

8. Maak je uiteindelijke keuze op gevoel

Je hebt nu één of meerdere favoriete datingsites die in aanmerking komen voor een volledig lidmaatschap. Laat je definitieve keuze afhangen van je gevoel. Dit klinkt misschien afgezaagd, maar zelf weet je wat het beste voor je is. Heb je nog geen favoriete datingsite gevonden, geef dan niet op. Neem nog een kijkje in ons handige overzicht van datingsites in Belgie. Ga je liever op safe neem dan even een kijkje in onze top 3 datingsites.

Tags voor dit artikel: beste datingsite ,vergelijken datingsites, tips kiezen datingsite proefabonnement datingsite,dating tips

Top drie datingsites BelgiëTop 3 datingsites Top drie datingsites België

1. Relatieplanet.be
Meest populaire en actieve datingcommunity van België.
- Bezoek de website
- Gratis proefabonnement

2. Match4me.be Best gewaardeerde datingsite
Relatiebemiddeling op basis meervoudig prijswinnende wetenschappelijke persoonlijkheidstest.
- Bezoek de website
- Gratis proefabonnement

3. Tesamen.org Best gewaardeerde datingsite
Niet de grootste of de bekendste, vermoedelijk wel de degelijkste.
Niet-commercieel en gecontroleerd door de Belgische overheid
- Bezoek de website
- Gratis proefabonnement

......lees het volledige artikel over de top 3 datingsites