Laat de beste versie van jezelf zien tijdens het daten

Daten kan best spannend zijn. Zeker die allereerste date. “Ben ik wel leuk genoeg? Had ik die ene grap wel moeten maken? Had ik serieuzer moeten zijn? Of was ik misschien wel té serieus?” Onzekerheden in overvloed.

Gelukkig is dit meestal niet nodig. Vergeet niet dat degene die tegenover jou zit waarschijnlijk met dezelfde gedachtes en gevoelens worstelt. Dat maakt het direct een stuk minder eng. Het allerbelangrijkste tijdens die eerste date is om jezelf te tonen en dat ook echte durven.

Durf te laten zien wie je bent en waar je voor staat. Zelfs als dat betekent dat je het niet altijd met je date eens bent. Je wilt immers niet alleen de beste versie van jezelf laten zien, maar ook dat deze persoon weet wie jij bent en er enkel een klik kan ontstaan op basis van eerlijke feiten. 

Maar hoe toon je jouw ware ik tijdens die eerste date? Hier vind je enkele tips! 

Kies de juiste activiteit 

Een date hoeft natuurlijk niet te betekenen dat je stijf tegenover elkaar moet zitten. Dat voelt juist een beetje ongemakkelijk. Daarom adviseren wij om lekker actief bezig te zijn tijdens die eerste date. Een etentje of een bezoekje aan de kroeg kun je beter uitstellen tot een tweede, derde of misschien zelfs wel vierde date. Probeer het jezelf zo gemakkelijk mogelijk te maken door voor een activiteit te kiezen die jouw persoonlijkheid weergeeft. 

Ben jij bijvoorbeeld zeer sportief aangelegd? Plan dan jouw eerste date bij een sportschool van Basic-Fit bij jou in de buurt. En denk maar niet dat sporten niet romantisch is, want dit is juist dé manier om elkaar te leren kennen en te ontdekken of jullie een goed team zijn. Bovendien draagt sporten bij aan de aanmaak van gelukshormonen. Hierdoor zul je je een stuk relaxter voelen, waardoor het gemakkelijker is om je eigen ik te tonen. 

Blijf dicht bij jezelf 

Het is heel verleidelijk om mee te praten met iemand anders. Zeker wanneer je deze persoon eigenlijk wel heel leuk vindt. Maar bedenk goed dat dit niet hoeft te betekenen dat je het overal mee eens bent. Je moet gewoon heel dicht bij jezelf kunnen blijven.

Het is écht niet noodzakelijk om het altijd met een ander eens te zijn. Wanneer jij een andere mening hebt over een bepaald onderwerp, moet je deze ook kunnen geven. Probeer jezelf zeker niet te veranderen voor iemand anders. Dit hou je nooit lang vol en zal je ook nooit gelukkig van worden. Wanneer je hier eenmaal verstrikt in raakt en op een dergelijke basis een relatie aan gaat, zal dit op de lange termijn niet fijn zijn. 

Stel van tevoren al de nodige vragen 

Gelukkig is het tegenwoordig heel gemakkelijk om vroegtijdig met elkaar in contact te staan. Via telefoon, mail, dating apps of social media. Dit is dan ook een goede manier om de ander alvast een beetje te leren kennen. Zo weet je zeker of het de moeite waard is om met deze persoon te daten.