Relatietherapie

Wat is relatietherapie?

Relatietherapie is een therapie die erop gericht is relaties “die in zwaar weer zitten” nog een kans te geven en inzichten te krijgen in de relatieproblemen en eventuele oplossingen. Relatietherapie wordt vaak door een relatiecoach of relatie therapeut gegeven, iemand die ervaring heeft in coaching, communicatie, het oplossen van problemen en sexuele vraagstukken.  Soms is een relatie coach ook een lifecoach en behandelt hij of zij ook vraagstukken op het gebied van zelfvertrouwen krijgen bij dating.  Relatietherapie kan bij relatieproblemen heel succesvol zijn maar is absoluut geen garantie dat de partners er samen uit komen. relatietherapie geeft ook inzichten als de problemen tussen geliefden groot en onoplosbaar lijken te zijn. 

Ook relatietherapie voor man/man of vrouw/vrouw.

Relatietherapie is er niet alleen voor traditionele relaties man/vrouw. Een therapie kan ook heel goed werken bij een vrouw/vrouw of man/man relatie. Dit omdat de problemen vaak verband houden met een minder goede communicatie, vreemd gaan of sexuele problemen. En dat is natuurlijk ook van toepassing op relaties van hetzelfde geslacht.

Is relatietherapie duur?

Het is van vele factoren afhankelijk of een therapie die erop gericht is problemen binnen relaties op te lossen duur is. Een intakegesprek is vaak gratis terwijl het uurtarief van een relatiecoach erg varieert. Denk hierbij aan een uurtarief van 50 tot 150 euro per uur. Als een relatietherapeut een psycholoog met een praktijk is, zal het uurtarief eerder rond de 150 euro per uur liggen dan 50. Wat met name de prijs voor de therapie bepaalt is het aantal keren dat therapeut en cliënten samenkomen. Een langdurig traject van relatietherapie kan in de papieren gaan lopen.

Hoe vind je een goede relatietherapeut?

De meeste relatietherapeuten staan ingeschreven in de diverse registers van beroepsverenigingen. Om echter de relatie therapeut of relatiecoach te vinden die bij jou en je partner past, is het belangrijk om referenties op te vragen en iemand te zoeken die je vertrouwt. Het is tenslotte een zeer emotioneel en belangrijk gebeuren waarbij veel op het spel staat.

Plaats een reactie