Alleenstaande ouders daten steeds vaker

Single ouders met kinderen daten meer

Uit onderzoek uitgevoerd door datingsite alleenstaande-mamas.be blijkt dat single ouders meer daten dan singles die geen kinderen hebben. Kinderloze alleenstaanden daten 1 keer per kwartaal terwijl alleenstaande ouders elke maand wel een date hebben.

90 % alleenstaande ouders staat open voor een date.

Van de singles zonder kinderen die aan het onderzoek hebben meegewerkt geeft 75 procent aan weleens te willen daten met een single ouder. Van de alleenstaande ouders geeft zelfs 90 procent aan open te staan voor een date met een andere alleenstaande ouder. Zij geven aan dat dit een voordeel is omdat zij al ervaring met kinderen hebben. Dit geldt zowel voor single mama’s als single papa’s. Single ouders zijn meestal niet eenzaam, want ze hebben één of meer kinderen, het verlangen naar een liefdevolle partner is er niet minder om.

Ook op een datingsite voor alleenstaande ouders moet je voorzichtig zijn.

Wat voor alle dating sites geldt, geldt ook voor datingsites voor single ouders. Zelfs hier tref je nep profielen aan en mensen die alleen maar uit zijn op sex of een avontuurtje. Ook al voelt een contact met een andere single mama of papa vertrouwd, wees voorzichtig. Kijk hier naar onze 10 datingtips, het geeft meer inzicht in betaald of gratis daten.

Ongeveer een vijfde van de singles in Nederland zijn mensen met kinderen en verwacht wordt dat dit percentage de komende jaren alleen maar groter wordt. Het hebben van een kind is geen hindernis om te gaan daten. Dating sites en apps maken het voor iedereen mogelijk om andere singles gemakkelijk te ontmoeten.

Plaats een reactie