Internet dating China

Online dating is de laatste jaren explosief gegroeid, vooral in het immens grote China. Dating via internet is hier zelfs populairder dan in de Verenigde Staten. Chinese datingsites hebben een enorm bereik in het eigen land met 1.3 miljard inwoners.

Chinezen gebruiken vooral datingsites uit eigen land en internationale datingsites worden vaak vermeden. Een reden hiervoor is dat de technische mogelijkheden en authenticiteit van datingprofielen op Chinese datingsites enorm verbeterd zijn. Bij veel van deze websites moet je bewijs overleggen in de vorm van een salarisstrookje, identificatiebewijzen of en bewijs van huiseigendom. De profielen zijn hierdoor erg betrouwbaar.

Een andere goede reden voor de explosieve groei van online daten in China is dat er meer vrijheid voor vrouwen is bij het kiezen van hun partner. Vroeger werden alle meisjes gebonden aan een partner die gekozen werd door haar familie. Hoewel dit op het platteland vaak nog zo is hebben vrouwen in de steden steeds meer eigen keuze.  Net zoals in China is internet dating ook in België gegroeid. Ook voor het vinden van een lat relatie.

Plaats een reactie