Tips voor een leuke en veilige eerste afspraak

Als je een tijdje contact hebt met iemand waarbij de spreekwoordelijke vonk overspringt dan is misschien de volgende stap wel elkaar eens in het echt te ontmoeten. Dat kan behoorlijk spannend zijn. Met de volgende tips zorg je voor een leuke en vooral veilige eerste afspraak.

1. Maak plezier!

Door de spannning wil je het nog wel eens vergeten, maar vergeet nooit om plezier te hebben.

2. Plan een korte afspraak

Dit is misschien wel de handigste tip van allemaal. Wij vinden dat de eerste afspraak vrijblijvend moet zijn. Vaak heb je al snel genoeg door of het iets kan groeien of niet. Spreek af om een korte activiteit te gaan ondernemen zoals een kopje koffie drinken. Als je denkt dat het niks gaat worden kun je zonder problemen weggaan als je kopje koffie leeg is.

3. Spreek af op een openbare plek

Het mooiste is om af te spreken op een plek die voor jullie allebei vertrouwd is. Het is slim om dit te doen op een openbare plaats waar veel mensen voorbijkomen. Denk hierbij aan een station, winkelcentrum of kroeg. Breng familie of goede vriend(en) op de hoogte waar en hoe laat je hebt afgesproken.

4. Neem je mobiele telefoon mee

Er zijn eigenlijk twee belangrijke redenen om je mobiele telefoon mee te nemen. Als de afspraak helemaal verkeerd dreigt te lopen kun je stiekem op de wc een goede vriend of vriendin om hulp vragen.

Daarnaast weet je nooit vantevoren of er iets gebeurd waardoor je op het allerlaatste moment niet op tijd op de afspraak kunt komen. Je moet dan natuurlijk wel elkaars telefoonnummers uitwisselen.

5. Probeer het ijs te breken

Het moment van kennismaking is misschien wel het zwaarste gedeelte van de eerste afspraak. Neem een cadeautje mee of bedenk een leuke openingszin om het ijs te breken. Je zult merken dat de afspraak een stuk relaxter zal verlopen.

6. Kom op tijd

We kunnen het niet vaak genoeg zeggen: “Beter te vroeg dan te laat”. Niets is zo vervelend als je te laat komt op je eerste afspraak

7. Ga op je gevoel af

Laat je nooit opjagen of dwingen tot dingen die je niet wilt. Laat je gevoel spreken en ga op je instinct af.

Kijk verder bij onze 10 datingtips, voor veilig, kansrijk en verstandig daten.

Plaats een reactie