Tips voor meer succes met onlinedating

Je profiel is je identiteit op een datingsite en misschien wel het belangrijkste onderdeel. Net als in de fysieke wereld: “De eerste indruk telt” . Met deze tips ziet je profiel er altijd verzorgd uit.

1. Wees origineel en volledig

Voor alle tips geldt probeer origineel en volledig te zijn. Een aandachtspunt is wel dat je ervoor moet zorgen dat je profiel niet te lang wordt. Zet dan ook niet je complete levensverhaal in een profiel.

2. Prijs jezelf aan en wees eerlijk

Jezelf aanprijzen is niets mis mee, maar wees eerlijk. Wanneer je op zoek bent naar serieus contact verspil je niet alleen de tijd van je mogelijke partner, maar ook die van jezelf als je totaal niet voldoet niet aan het beeld dat je van jezelf geschept hebt. Probeer daarom tijdens het invullen van je profiel goed na te denken wat je dromen en idealen zijn en dit naar voren te laten komen in je profiel.

3. Maak gebruik van spellingscontrole

Een van de grootste irritaties van online daters zijn spelfouten en typefouten. Profielen die spelfouten of typefouten bevatten worden minder snel serieus genomen en meestal weggeklikt. Typ je tekst eerst in een tekstverwerker bijvoorbeeld Word en kopieer de tekst dan in je profiel. Je kunt natuurlijk ook door iemand anders laten lezen.

4. Plaats foto’s

Het lijkt heel erg cliché, maar je kunt het aantal reacties verhogen door foto(‘s) te plaatsen. Kies foto’s die zoveel mogelijk over je zeggen bijvoorbeeld wanneer je favoriete hobby aan het uitvoeren bent. Uit onderzoek is gebleken dat foto’s met lachende mensen erop het beste doen. Ben je een serieus typetje neem dan een serieuze foto.

5. Zet nooit in je profiel “ik ben niet op zoek”

Vreemd genoeg zien we nog veel profielen met daarin de tekst “Ik ben niet op zoek”. Vaak bedoeld de persoon dat hij/zijn niet echt op zoek is, maar wel goed oplet wat er in zijn omgeving rondloopt. “Ik ben niet op zoek” is geen uitnodigende tekst om een reactie te plaatsen. Je zou wel eens de man/vrouw van je dromen kunnen missen

6. Wees actief

Wacht niet af tot je reacties krijgt van anderen. Trek je stoute schoenen aan en ga op zoek in de profielen of chatboxen.

7. Wees beleefd

Zorg dat je altijd beleefd blijft en niemand beledigt. Eén van de meest voorkomende klachten is dat mannen zich teveel opdringen en daarbij grof taalgebruik hanteren.

8. Update je profiel regelmatig

Wanneer je je profiel regelmatig bijwerkt met nieuwe of extra informatie maak je je profiel interressant voor anderen. Door je ervaring met het onlinedaten wordt het steeds makkelijker om iets over jezelf te vertellen. Sommige datingsites zorgen dat je profiel meer opvalt als je hem regelmatig bijwerkt.

9. Past de datingsite waar je lid van bent wel bij jou?

Als je alle tips al hebt uitgevoerd en de reacties vallen nog steeds tegen is het verstandig eens een andere datingsite te proberen. Kijk eens bij welke datingsite past het beste bij mij voor het uitkiezen van geschikte datingsite.

Plaats een reactie