Welke datingsite past het beste bij mij?

Wat is een goede datingsite?
Er zijn talloze datingsites om uit te kiezen. Dit zijn 3 grote datingsites die in Vlaanderen actief zijn

3 Grote, bekende Datingsites:

Wat is de Beste Datingsites van België?

Welke relatiesite of datingsite past het beste bij mij? Hoe herken ik een goede en betrouwbare datingsite? Allemaal vragen die bij je op komen bij vergelijking en kiezen van een datingsite. Het gaat er om het vinden van de juiste partner middels een relatiesite die bij je past. Met behulp van tips voorzien we je van een advies bij het vergelijken en kiezen van een geschikte datingsite. Zo kun je beter datingsites met elkaar vergelijken en kiezen voor een betaalde of gratis datingsite. Zie ook onze 10 dating tips, voor het vinden beste datingsite België. Wat de beste datingsite van België is en welke datingsite het beste bij jou past,is per persoon verschillend. Onze datingtips helpen je wel de voor jou beste datingsite te vinden!  Of je nu kiest voor een 100 % gratis datingsite of een betaalde datingsite, je kunt de liefde van je leven met wat inspanning en geluk zeker via online daten vinden. Met wat tijd en aandacht vind jij de man of vrouw van je leven. En je bent nooit te oud voor een fantastische relatie, ook als 50 of 60 plusser is er een partner die ergens op jou wacht.

De beste datingsite vinden, is heel persoonlijk. De vele dating tips op deze website helpen je datingsites op de juiste criteria met elkaar te vergelijken en die dating- of relatie site te kiezen die het beste bij jou past en de grootste kans biedt een partner te vinden die echt bij je past.  De liefde laat zich niet dwingen, door te gaan daten, kan je de liefde wel een zetje geven.

Hier vind je een overzicht van de beste datingsites van België

1. Gratis of betaalde datingsite?

Bij een gratis datingsite kun je je gratis inschrijven, gratis profielen inzien en berichten versturen. Er zijn maar weinig goede en volledig gratis datingsites. Dit komt omdat er nu eenmaal véél geld nodig is om een goed datingsite op te zetten te onderhouden en singles te verleiden zich in te schrijven. Vandaar dat de meeste gratis datingsites geen of niet voldoende controle kunnen uitoefenen op de kwaliteit van de profielen en er een grotere kans is op nep profielen. Of je nu een datingsite voor jongeren, een betrouwbare datingsite voor 40, 50, 55 of 60 zoekt of eentje voor hoger opgeleide singles, voor de meeste dating diensten moet je uiteindelijk toch betalen.

Gratis datingsites verdienen geld met het tonen van advertenties. Je kan het nadelig ervaren dat er continue advertenties op je scherm staan. Een ander nadeel is dat singles die zich hebben ingeschreven vergeten het lidmaatschap op te zeggen of hun profiel niet bijhouden. Gevolg is dat er veel slapende profielen bij gratis datingsites tussen zitten. Er zijn ook gratis datingsites die hun zaakjes wel op orde hebben en kwaliteit bieden. Bijvoorbeeld de gratis datingsite Knuz.

2. Voordelen betaalde datingsite.

Een betaalde datingsite heeft een aantal voordelen boven een gratis datingsite. Zo kan je bij een betaalde datingsite meestal ook chatten, mobiel daten en is er vaak een app. Daarnaast hebben de betere datingsites vaak een dating of relatie coach en is er wat betreft de ingeschreven singles een landelijke dekking. Ook kan je er bij de betaalde datingsites van uit gaan dat er ongeveer een gelijke verhouding mannen en vrouwen is.

3. Wat kost inschrijving op een betaalde datingsite?

Inschrijven op een betaalde datingsite is meestal gratis. Dat geldt ook voor kwaliteit datingsites zoals Relatieplanet, 50 Plusmatch, Metjou.be, Nieuwerelatie.be en andere gerenommeerde datingsites in België.

Voor een betaalde datingsite betaal je ongeveer een bedrag tussen 10-20 euro per maand. Als je je voor langere periode inschrijft, is het maandbedrag altijd lager. Als je echter snel een partner vindt en je laat uitschrijven op de site, krijg je het geld wat je vooruitbetaald hebt niet terug. Neem daarom een proefabonnement.  Dat is de beste en goedkoopste manier om je in te schrijven op een erkende datingsite en van alle mogelijkheden gebruik te kunnen maken.

4. Wat is het echte voordeel van een betaalde datingsite?

Bij gratis datingsites zijn veel profielen verouderd en veel singles niet meer beschikbaar. Dat is veel minder het geval bij een betaalde datingsite. Daarnaast bieden betaalde datingsites veelal extra diensten zoals coaching en ondersteuning bij het vinden van leuke dates of het opstellen van je profiel. De mogelijkheden om in contact te komen of te onderhouden is voor gratis en betaalde datingsites vrijwel identiek. Houd er wel rekening mee dat bijna alle betaalde datingsites commerciële sites zijn en ze jou proberen te verleiden om jou te laten betalen voor diensten en daarnaast jou voor langere periode proberen te binden. Kijk eens naar de datingsite Tesamen.be.

5 Tesamen.be, gratis inschrijving en gratis berichten aan leden versturen.

Tesamen.be, misschien wel de beste datingsite van België.

Op zoek naar een goed en betrouwbare datingsite waar de tarieven lager liggen dan bij de grote, commerciële datingsites? Tesamen.be is een beetje vreemde eend in de bijt.Het is een Belgische en niet commerciële datingsite maar wel met alle mogelijkheden die een grote datingsite biedt. De inschrijving is gratis en een persoonlijk bericht versturen ook. Je zit niet vast aan een langlopend contract en Tesamen streeft naar 100 % transparantie. Daarnaast is Tesamen een wettelijk geregistreerd relatiebureau. Het is een datingsite voor jongeren, voor 30, 40, 50 en 60 plussers en voor iedereen die op zoek is naar vriendschap of liefde. 24 % van de leden heeft een universitaire opleiding genoten terwijl 38 % een opleiding aan een Hogeschool heeft genoten. Tesamen.be is dus ook een goed een goedkope datingsite voor singles met een hoge opleiding.  Tesamen is sinds 2004 actief.

Dating site vinden als je een 40 Plusser bent.

Er zijn meerdere dating- en relatie sites die gericht zijn op 50, 55 en 60 plussers.  Daarnaast zijn er ook een aantal Belgische en betrouwbare datingsites voor senioren. Maar welke datingsite is nu geschikt als je tussen de 40 en de 50 jaar bent. Je bent niet piep jong maar ook niet oud, je zit tussen een aantal leeftijdsgroepen in. Gelukkig is er een datingsite in België die zich richt op 40 plussers, Nieuwe Relatie.  Deze site richt zicht op serieuze singles in de leeftijdsgroep van 40 tot 50 jaar en 50 Plus.

 

6. Hogere opleiding?  Kies dan een dating site hoger opgeleiden.

Als je universitair bent opgeleid of een opleiding aan een Hogeschool hebt genoten, adviseren wij je in te schrijven bij één van de datingsites voor hoger opgeleiden.  Onderzoek en de praktijk hebben uitgewezen dat hoger opgeleide mensen makkelijker met andere hoog opgeleide singles kunnen communiceren en zeker bij een relatie is op “hetzelfde niveau” met elkaar van gedachten kunnen wisselen zéér relevant. Bijna 30 % van de singles in België is hoger opgeleid dus er is keuze genoeg.

Hier vind je alle informatie over dating voor hoger opgeleiden.

7. Kies een datingsite met voldoende leden

Wat ze je ook wijs maken, omvang doet er wel degelijk toe. In ieder geval als het om datingsites gaat. Hoe groter het aantal leden des te groter de kans dat je de ware vindt. Let vooral op het aantal leden als de datingsite zich op een bepaalde doelgroep richt bijvoorbeeld op basis van religie of leeftijd. Daarnaast is omvang heel belangrijk omdat ervaring leert dat kleine datingsites vaak niet kunnen concurreren met de grote datingsites en plotseling verdwijnen. Heel vervelend als je daar net een betaald abonnement hebt afgesloten. Bij een grote datingsite als die van Relatieplanet.be weet je zeker dat er ook in jouw regio singles ingeschreven staan.

8. Neem altijd eerst een proefabonnement

Dit is misschien wel de meest waardevolle dating tip. Het is verbazingwekkend hoeveel mensen zich direct definitief inschrijven. In veel gevallen overrompeld door mooie marketingpraatjes en bijhorende teleurstelling achteraf. Je doet er goed aan om een datingsite eerst uit te proberen om te voelen of ie bij je past. Neem eerst een proefabonnement. Zo kun je goedkoop daten en de site goed verkennen.

9. Probeer 3 verschillende datingsites

Welke datingsite is nu de beste keuze?

Selecteer tenminste 3 datingsites die je aanspreken. Gebruik hiervoor ons handige overzicht datingsites België. Het is handig om een meer algemene datingsite te nemen, eentje die zich op een bepaalde doelgroep richt, zoals opleidingsniveau of leeftijd , en een gratis datingsite. Het doel is om binnen korte tijd een gevoel te krijgen wat de verschillende datingsites jou te bieden hebben.Maak een korte lijst van datingsites die in aanmerking komen voor een proefabonnement.

10. Kies je top 3 datingsites op basis van de volgende punten

Bezoek de datingsites op je korte lijst en vergelijk ze op de punten om een persoonlijke top 3 samen te stellen:

 1. Wat is het aantal leden?
 2. Verhouding man/vrouw?
 3. Oogt de website professioneel?
 4. Is de website gebruiksvriendelijk
 5. Op welke doelgroep richt de datingsite zich?
 6. Pas ik binnen de doelgroep?  Als je het allemaal goed hebt uitgezocht heb je de voor jou beste datingsite gevonden.

Gefeliciteerd je bent klaar om je in te schrijven voor een proefabonnement bij de 3 beste datingsites..

11. Gebruik het proefabonnement tenminste 1 week

Met name betaalde datingsites zullen je vanaf het eerste moment direct proberen over te halen om te kiezen voor extra betaalde functionaliteit en diensten. Laat je niet gek maken en neem rustig de tijd om te bepalen of het iets voor je is. Daarmee haal je het maximale uit je proefabonnement.

12. Evalueer het proefabonnement op de volgende punten

Na een week een proefabonnement gebruikt te hebben is het tijd om een keuze te maken. Selecteer je favoriet door iedere datingsite te evalueren op de volgende punten

 1. Hoeveel serieuze reacties heb ik ontvangen?
 2. Krijg ik ondersteuning bij het vinden van de juiste partner?
 3. Heeft de datingsite mijn verwachtingen waargemaakt?
 4. Voelt het vertrouwd tussen de leden van de datingsite?
 5. Wat zijn de kosten?
 6. Verwacht je hier een partner te vinden?

13. Maak de keuze voor de voor jou beste datingsite op gevoel

Je hebt nu één of meerdere favoriete datingsites die in aanmerking komen voor een volledig lidmaatschap. Laat je definitieve keuze afhangen van je gevoel. Dit klinkt misschien afgezaagd, maar zelf weet je wat het beste voor je is. Heb je nog geen favoriete datingsite gevonden, geef dan niet op. Neem nog een kijkje in ons handige overzicht van datingsites in Belgie. Ga je liever op safe neem dan even een kijkje in onze top 3 datingsites.

Plaats een reactie