Welke persoon past bij jou?

Dating tips voor het vinden van een partner die bij je past.

Daten lijkt heel eenvoudig maar is feitelijk best ingewikkeld en onvoorspelbaar. Welke persoon past echt bij jou? Bij wie is het plaatje compleet en is er behalve liefde ook compassie, vertrouwen en de wil om een langdurige en gelukkige relatie aan te gaan waarbij je jezelf kunt zijn maar weet dat je altijd door je partner gesteund zult worden.  Welke datingsite vervolgens bij jouw datingplan hoort is weer een heel ander verhaal.

Daten en hoe je als baby gehecht bent, is heel belangrijk.

Het lijkt misschien onwaarschijnlijk maar de wijze waarop je als baby bent verzorgd door je ouders beïnvloedt jou je hele leven. Een baby die met liefde en compassie is grootgebracht door de ouders ( vooral de moeder ) zal eerder liefdevolle relaties aan kunnen gaan dan een baby die geen veiligheid en liefde heeft gevoeld. De hechtingsstijl is van groot belang.  Als je een angstige hechtingsstijl het en je onzeker voelt is het zaak om een partner te vinden die je veiligheid, zekerheid en vertrouwen biedt. Je kunt je dan bijvoorbeeld inschrijven bij een datingsite als Parship.nl of Relatieplanet.be waar ze een wetenschappelijke formule hanteren voor het vinden van de juiste matches. Lees hier meer over Parship.be.

Ongeveer dezelfde levensstijl is prettig in een relatie.

Als je iemand voor een relatie zoekt, is het handig als je ongeveer dezelfde levensstijl en ritme hebt. Stel dat jij een ochtendmens bent en om  22.00 uur naar bed wilt en je levenspartner juist een avondmens en er nooit voor 24.00 in ligt dan gaat dat ook ten koste van het knuffelen. Ben jij heel sportief aangelegd en wandel en fiets je graag maar je partner houdt helemaal niet van bewegen dan komt dat hand in hand wandelen en ook niet van. Eén belangijke datingtip is” zoek iemand met ongeveer dezelfde levensstijl. In ieder geval werkt een tegenpool qua levensstijl, praktisch niet.

Levensstijl en yoga.

Houd je van yoga?? Schrijf je dan in voor een yoga weekend, yoga vakantie of yoga retreat.  Er doen namelijk veel singles mee aan yoga activiteiten. Omdat je met gelijkgestemden bent, is het vrij eenvoudig om écht contact te maken.

Houd je veel van vrijen en knuffelen?

Ben je lekker lichamelijk en zou je het liefst iedere dag willen vrijen en knuffelen??  Zoek dan iemand die deze fysieke behoefte ook heeft en test het uit voor je eventueel samen gaan wonen. Het is ontzettend vervelend als je in een relatie heel verschillend bent wat sex en knuffelen betreft.

 

Plaats een reactie