Als je verlies van een relatie nog niet verwerkt hebt

Heb je nog pijn van een relatie die over is? Ben je echt toe aan een date???

Als een relatie beëindigd is omdat de liefde over was, valt er op termijn mee te leven. Als een relatie gestopt is terwijl er nog veel liefde was, kan het heel mag duren voor je weer toe bent aan een nieuwe relatie. Uit elkaar gaan, kan heel pijnlijk en emotioneel zijn. Ook als je partner na een langdurige relatie is overleden, zal de pijn heftig zijn.  De vraag is nu, als je een relatie verloren hebt en je bent nog niet helemaal over dat verlies heen, is het dan verstandig om een profiel aan te maken op een datingsite en te gaan daten??  Ben je opgewassen wat er zou kunnen komen??  Iemand waarmee een klik is en die je hart probeert te stelen?

Waarschijnlijk is die vraag niet éénduidig te beantwoorden en is het antwoord voor ieder persoon en iedere situatie anders.  De een zal toe zijn aan een date, de ander niet. De rouwverwerking na het verlies van een relatie kan lang duren, soms zelfs vele jaren en soms gaat de pijn nooit over.

Stelling: Jezelf geven aan iemand is bijna onmogelijk als je nog niet over een vorige liefde heen bent.

Jezelf presenteren op een datingsite en contacten maken met andere vrijgezellen is iets heel anders dan echt open staan voor een relatie en je zelf kunnen geven. Dat wil niet zeggen dat daten en een date krijgen niet zinvol is,  het is een ervaring en je krijgt weer nieuwe inzichten, ook in de liefde. Als je nog van iemand anders houdt, is het wel de vraag of je een poging  moet doen een serieuze relatie te krijgen met iemand anders. Ook die vraag kan alleen jij beantwoorden.  Wat vind jij???

Ontmoet je iemand die voor je gaat?? Wees dan wel eerlijk.

Als je toch besluit je op een serieuze datingsite in te schrijven en je krijgt een serieus contact dan is het op termijn wel zo eerlijk dat je vertelt over je vorige relatie en de verwerking van dat verlies.  Je eventuele partner kan je misschien wel helpen je oude liefde een plaatsje in je leven te geven.

 

Plaats een reactie