Foto op datingsite

Waarom een goede foto op een datingsite belangrijk is.

Als je een profiel gaat aanmaken op een datingsite, heb je ook de gelegenheid één of meer foto’s bij je profiel te plaatsen. Een duidelijke en goede profielfoto is ontzettend belangrijk want als je foto op een datingsite staat, word je profiel ook veel beter gelezen. Uit onderzoek is gebleken dat als je geen foto bij je advertentie plaats, je tot 50 % minder aandacht krijgt en dus ook veel minder kans hebt dat iemand op je profiel en foto reageert. En wees eens eerlijk, als jij een advertentie op een datingsite zonder foto ziet, neem je dan de moeite het bijbehorende profiel te lezen?

Sommige datingsites in België laten hele pagina’s foto’s van singles zien.

Als je een datingsite als Meetic.be bezoekt, kom je op een pagina terecht met allemaal foto’s. Het gaat bij deze foto coulage meestal om  jongeren tussen de 20 en 35 jaar,  9 van de 10 bezoekers van Meetic gaan dan ook die foto coulages bekijken en klikken uiteindelijk op een aantal profielen. Dat geeft aan dat we ons eerste oordeel baseren of iemand leuk is op basis van een foto.

Plaats een foto waarop je gezicht goed te zien is.

Je profielfoto is het belangrijkste. Het bepaalt of singles die op zoek zijn naar een partner je profiel gaan bekijken of niet. Zorg daarom voor een profielfoto waarin je gezicht en ogen goed te zien zijn en zorg voor een beetje emotie en uitdrukking op de foto. Dus geen foto zoals je nodig hebt voor een rijbewijs of paspoort maar een persoonlijke foto.

Gebruik een recente foto en wees eerlijk over je leeftijd.

Als je een datingsite voor 40 of 50 plussers bezoekt, bijvoorbeeld ….    of ….    dan zie je soms foto’s van jonge mensen. Het gebeurt vaak dat iemand op een bepaalde datingsite een profielfoto gebruikt van 5 of 10 jaar geleden. Daarnaast wordt er ook wel eens gejokt over de leeftijd. Niet doen, eerlijkheid duurt zeker bij een serieuze datingsite het langst. Voor een overzicht van de beste datingsites van België kan je ons overzicht gebruiken.

 

1 gedachte over “Foto op datingsite”

Plaats een reactie